Zapraszam na przepyszny mus z białej i mlecznej czekolady z biszkoptami klik

SKŁADNIKI:

100 g białej czekolady

100 g mlecznej czekolady

biszkopty

200 ml śmietanki 30%

PRZYGOTOWANIE MUSU:

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, zostawiamy do ostygnięcia.
Połowę śmietanki ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki przekładamy czekoladę
i miksujemy do połączenia składników. Takie same czynności wykonujemy
z mleczną czekoladą, najpierw roztapiamy ją w kąpieli wodnej i odstawiamy żeby ostygła. Drugą połowę śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę tym razem mleczną i miksujemy. Biszkopty kroimy w kostkę, w naczyniu układamy warstwami: pokrojone biszkopty, przygotowany mus z białej czekolady, znowu biszkopty, następnie mus z mlecznej czekolady, górę posypujemy startą czekoladą.