PYSZNA POLEWA CZEKOLADOWA I BIAŁA IDEALNA DO PIERNIKÓW, PIERNICZKÓW, CIAST I BABEK. POLECAM GORĄCO WYPRÓBOWAĆ:):) PRZEPIS NA TĄ POLEWĘ ZNALAZŁAM NA TEJ STRONCE klik
POLECAM RÓWNIEŻ GORĄCO DRUGI SPOSÓB ZROBIENIA POLEWY CZEKOLADOWEJ, KTÓRĄ POKAZAŁAM PRZY OKAZJI ROBIENIA PIERNIKÓW KLIK
POLEWA Z GORZKIEJ I MLECZNEJ CZEKOLADY:
1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g
1 tabliczka mlecznej czekolady 100 g
200 ml śmietany kremówki 30%
POLEWA Z BIAŁEJ CZEKOLADY:
2 białe czekolady każda po 100 g
150 ml śmietany kremówki 30%
POLEWA Z GORZKIEJ CZEKOLADY:
2 tabliczki gorzkiej czekolady każda po 100 g
200 ml śmietany kremówki 30%
SPOSÓB WYKONANIA:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy śmietankę i cały czas mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i uzyskania błyszczącej polewy.
PORADY VIOLI:
Kochani proporcje polewy oczywiście możemy dowolnie zmieniać, pamiętając jednak o tym, że na każde 100 g czekolady ciemnej należy użyć 100 ml śmietany kremówki 30%. A na każde 1oo g czekolady białej należy użyć ok 75 ml śmietany kremówki 30%. Tak przygotowana polewa jest smaczna, błyszcząca i ładnie zastyga.
Polecam!!!
Przepisy na pyszne pierogi z kapustą i grzybami
Upiecz sam(a) pyszne pierniczki na święta:)
Uwierz w magię świąt
Droga Violu,
koniecznie muszę wypróbować ten przepis ponieważ bardzo często piekę ciasta z polewami.
polecam zarówno ten przepisik jak i poprzedni są to naprawdę świetne polewy.
Pozdrawiam cieplutko
Viola autorka stronki
Witaj Violu☺
Śledzę Twoją stronkę od 4lat. Jest cudowna. Widać, że kochasz święta ☺ Jesteś niesamowita, dziękuje Ci za to wspaniałe miejsce. Pozdrawiam Aga
Witaj Agnieszko bardzo dziękuję za tak miłe słowa, cieszę się, że napisałaś do mnie i zapraszam do wspólnego odliczania Dziękuję również, że aż cztery lata jesteś z magią.
Pozdrawiam cieplutko
Viola autorka stronki
Zjadłbym coś takiego, dziś super pogoda szaro, coraz bliżej święta:P
Pozdrawiam cieplutko
Viola autorka stronki