Kochani dziś polecam Wam chrupiące i przepyszne kulki czekoladowe, za którymi przepadają wszyscy w mojej rodzinie. Przepis dostałam od znajomej i nic w nim nie zmieniałam tylko podwoiłam składniki, tak żeby wyszło więcej tych pysznych kulek:) Także gorąco polecam i zachęcam do ich zrobienia:)

CHRUPIĄCE KULKI CZEKOLADOWE

SKŁADNIKI:

3 batoniki „Mars”

70 g masła extra

2 szklanki płatków kukurydzianych Corn Flakes

Potrzebne będą jeszcze dodatkowo foremki papierowe do pralinek

SPOSÓB WYKONANIA:

Batoniki mars i masło włożyć do małego garnka i na bardzo małym ogniu podgrzewać, ciągle mieszając aż składniki się ze sobą połączą. Następnie zdjąć masę z ognia i wsypać dwie szklanki płatków kukurydzianych i bardzo dokładnie wymieszać. Z masy uformować kuleczki i włożyć je do papierowych foremek. Ja użyłam foremki papierowe do pralinek są malutkie i ślicznie wyglądają, ale wy możecie użyć większych foremek:) Kulki schłodzić w lodówce półtorej godziny. Kulek czekoladowych wychodzi 30 sztuk:)

SMACZNEGO!!!