Polecam pyszną sałatkę o nazwie Rybki „w wodzie” klik, która zarówno swym pięknym wyglądem jak i smakiem zaskakuje gości i naprawdę szybko się ją przygotowuje i jeszcze szybciej znika ze stołu:) 

SKŁADNIKI:

2 puszki szprotów w oleju

2 ziemniaki

2 marchewki

2 cebule

2 jajka

5 dag żółtego sera

sól

(dodatkowo dałam od siebie jeszcze odrobinę pieprzu czarnego)

olej (dałam 2 łyżki)

majonez

kilka piórek szczypiorku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ziemniaki i jajka gotujemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule kroimy w kostkę. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy z cebulą na oleju. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szproty odsączamy z oleju, przekrawamy na pół. Kilka części z ogonkami odkładamy do dekoracji. W salaterce układamy warstwowo: ziemniaki (oprószamy solą i u mnie dodatkowo pieprzem czarnym), majonez, cebulę z marchewką, szproty, ser i jajka (solimy). Wierzch obficie smarujemy majonezem. Lekko wciskamy ogonkami do góry odłożone szprotki i szczypiorek.

SMACZNEGO!!!