Kochani zapraszam was do wykonania drugim sposobem pięknej bombki styropianowej pokrytej kaszą gryczaną i ozdobioną makaronem, tym razem jednak nie pokrytej złotą farbą, ale spryskaną złotym brokatem w spray:) W ten sposób chciałam wam pokazać, że nie trzeba koniecznie nanosić farby na taką bombkę, a w efekcie tak wykonana bombka wygląda bardzo ładnie:) 

ZAPRASZAM RÓWNIEŻ SERDECZNIE DO KATEGORII ŚWIĄTECZNE OZDOBY Z MAKARONU klik

BOMBKA Z KASZY GRYCZANEJ

I MAKARONU WG VIOLI (SPOSÓB II)

BOMBKA Z KASZY GRYCZANEJ  I MAKARONU WG VIOLI (SPOSÓB II)

POTRZEBNE BĘDĄ

bombka styropianowa wielkość wg uznania

kasza gryczana

klej magic (u mnie klej z aplikatorem)

klej w pistolecie na gorąco

makaron kokardki ilość wg uznania

makaron kolanko z falbankami na serca ilość wg uznania

makaron koła młyńskie ilość wg uznania

złoty brokat w spray

klej brokatowy złoty i czerwony

złoty sznureczek lub wstążeczka

SPOSÓB WYKONANIA:

Na papier do pieczenia lub folię aluminiową rozsypujemy kaszę gryczaną i delikatnie dłońmi ją wygładzamy. Na połowę kuli nakładamy klej magic i delikatnie naszą bombkę obtaczamy w kaszy gryczanej. Podobnie robimy z drugą połówką bombki. Bombkę pozostawiamy do wyschnięcia kleju. Następnie klejem na gorąco przyklejamy z makaronu kolanko z falbankami serca, natomiast pozostałe kokardki i koła młyńskie doklejamy w dowolne miejsca na bombce (u mnie jak widać na zdjęciu). Po wyschnięciu kleju na gorąco spryskujemy bombkę brokatem w spray na złoto i pozostawiamy ją do wyschnięcia. Ozdoby makaronowe na bombce pokrywamy złotym i czerwonym klejem brokatowym wg uznania. Na sam koniec przyczepiamy złoty sznureczek i naszą bombkę zawieszamy na choince:)

Bombka pokryta kaszą gryczaną