Kochani dziś zapraszam was na moją pieczeń, która mam nadzieję, że wam posmakuje:) Pieczeń jest bardzo łatwa do przygotowania i pyszna. Farsz również wykorzystuje do faszerowania roladek i filetu z indyka. Moją pieczeń podaje przeważnie na ciepło, lecz również wspaniale smakuje na zimno. Zachęcam więc do jej przygotowania i eksperymentowania:)
PIECZEŃ Z MIELONEGO MIĘSA Z PAPRYKĄ I SZCZYPIORKIEM WG VIOLI
PIECZEŃ PODANA NA CIEPŁO
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego z indyka
250 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
3/4 szklanki bułki tartej
2 jajka
pół dużej czerwonej papryki
pół dużej żółtej papryki
4 łyżki szczypiorku
sól, pieprz czarny do smaku
3 łyżki ketchupu łagodnego
DODATKOWO POTRZEBNE BĘDĄ:
keksówka
folia aluminiowa
PRZYGOTOWANIE PIECZENI:
Papryki myjemy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w małą kostkę. Szczypiorek również myjemy i siekamy. Do mięsa mielonego dodajemy jajka i bułkę tartą, paprykę, szczypiorek oraz sól i pieprz czarny do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie keksówkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy do niej dobrze wymieszane mięso. Wierzch smarujemy ketchupem. Pieczeń wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez godzinę. Pieczeń podajemy na ciepło i na zimno, jako wędlina.
SMACZNEGO!!!
Przepisy na pyszne pierogi z kapustą i grzybami
Upiecz sam(a) pyszne pierniczki na święta:)
P | W | Ś | C | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
« lis | ||||||
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Uwierz w magię świąt
witaj Violu,zgladam tutaj co roku,uwielbiam Twoja stronke…:)
ja również zrobie ta pieczeń…pozdrawiam….Wesołych Swiat!
Dziękuję za miłe słowa:) Mam nadzieję, że pieczeń ci posmakowała:)
Pozdrawiam cieplutko
Viola autorka stronki
Ale fajna stronka! Gratuluję. Pięknie u Ciebie, jesteś bardzo gościnna i szczodra. Wesołych Świąt 😀
Droga Violu! C o do przepisu. Przepis na mieso jest taki jak na twoje, lub jak na kotlety. Tyle że musisz pokroić pieczarki usmarzyć i dowolnie doprawić. Następnie do blachy wyłożonej juz 1 porcja miesa wkładamy pieczarki następnie nakladamy na nia 2 porcje mięsa i pieczemy 😉
A więc spróbuję zrobić, bo bardzo lubię pieczarki a jestem ciekawa jakby smakowała pieczeń z dodatkiem grzybów hmmm:)
Pozdrawiam gorąco
Viola autorka stronki
Witaj kochana Violu właśnie szukałam jakiegoś fajnego pomysłu na i znalazłam…na pewno zrobię tą pieczeń bo wygląda cudnie. Pozdrawiam serdecznie
No to się bardzo cieszę, że zrobisz pieczeń z papryką i szczypiorkiem:) Koniecznie napisz czy ci smakowała:)
Pozdrawiam serdecznie
Viola autorka stronki
Kochana Violu Twoja pieczeń jest po prostu świetna nic dodać nic ująć:)
Bardzo się cieszę, że moja pieczeń Ci posmakowała:)
Pozdrawiam gorąco
Viola autorka stronki
Pieczenie tego typu są pyszne. Jednak z takimi dodatkami jeszcze nie robiłam i nie jadłam. Ja znam przepis tylko na pieczeń z mielonego miesa i pieczarkami
Pozdrawiam
Ja bardzo lubię wymyślać różne potrawy i eksperymentować w kuchni:) No i wyszła mi właśnie taka pieczeń, ale można jeszcze sobie poeksperymentować z nią i np. dodać do niej inne przyprawy, lub więcej papryki albo inny kolor papryki:) A z pieczarkami jeszcze akurat nie robiłam pieczeni, chętnie bym taką zrobiła:) Może podasz przepisik na tą swoją pyszną pieczeń z pieczarkami:) I mam nadzieję, że moja pieczeń ci posmakuje:)
Pozdrawiam serdecznie
Viola autorka stronki
Ja tak samo jak ty Violu, bardzo lubię eksperymentować w kuchni
To super:) Dzięki właśnie eksperymentom wychodzą nieraz całkiem świetne przepisy:)
Pozdrowienia gorące przesyłam
Viola autorka stronki